Wat is een open sollicitatiebrief?
Wat is een open sollicitatiebrief?

Bij een open sollicitatiebrief neemt u zelf initiatief. Daarbij is het belangrijk dat de motivatie waarom u bij het bedrijf wilt werken goed naar voren komt. U kunt zelf altijd informeren naar de mogelijkheden binnen het bedrijf, voordat u gaat solliciteren.

U kunt aangeven, dat u naar aanleiding van het gesprek de brief stuurt en dan kunt u inhaken op wat u destijds is verteld. Op deze manier laat u zien dat u interesse heeft en u toont uw enthousiasme. U dient er echter rekening mee te houden dat er ook bedrijven zijn die niet reageren op uw sollicitatiebrief.

Door een open sollicitatiebrief te schrijven dient er eigenlijk een nieuwe werkplek gecreëerd te worden binnen het bedrijf, voor u, wanneer er geen vacatures openstaan. Daarom is het van belang, dat u aantoont wat uw unieke bijdrage is voor het bedrijf. Uw kwaliteiten spelen uiteraard een belangrijke rol, samen met een goede motivatie maakt u een grotere kans, dat een bedrijf belangstelling voor u heeft.

Nadat u de sollicitatiebrief heeft verzonden, dient u een week af te wachten. Vervolgens kunt u, als u nog geen bericht heeft gekregen, informeren of de brief is aangekomen. Vaak komt de medewerker van personeelszaken er dan op terug. Wellicht is er een mogelijkheid voor u om uw sollicitatie toe te lichten in een persoonlijk gesprek, vraag daar altijd naar. Op deze manier vergroot u voor uzelf de kansen om binnen het bedrijf aan de slag te gaan.

 

U kunt dus altijd een open sollicitatiebrief schrijven wanneer u werkt zoekt en graag bij een bepaald bedrijf wilt werken. Als u niet een sollicitatiebrief schrijft dan weet u zeker dat u niet uitgenodigd wordt!

Mocht u zelf geen tijd hebben om een open sollicitatiebrief te schrijven dan kunt u rustig op deze website kijken en een open sollicitatiebrief als voorbeeld gebruiken. Succes.

Advertentietip