Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief auto verkoper. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een auto verkoper sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Open sollicitatiebrief auto verkoper

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)

Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)
Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief ( Rijswijk, 18 januari 2016)

Geachte heer, mevrouw,

Met veel belangstelling stuur ik mijn open sollicitatiebrief voor de functie autoverkoper binnen uw bedrijf. Op dit moment ben ik werkzaam bij een ander autobedrijf als autoverkoper. Daar gaat het om een tijdelijke functie, namelijk het vervangen van een collega die met langdurig ziek was. Daarom ben ik zeer actief aan het zoeken naar een nieuwe baan die veel uitdaging bied.

Ik ben Pieter de Boer, afkomstig uit Amsterdam en sinds vorige week 22 jaar jong. Na mijn middelbare school periode heb ik een tijd gewerkt voor een autogarage, Van Smeden te Amstelveen, waar ik tegen een lager uurtarief en onder begeleiding mee mocht werken aan de auto’s. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een helder beeld kreeg van wat ik wilde met mijn toekomst. Mijn passie ligt bij auto’s. Hierop ben ik een BBL-opleiding gestart om autoverkoper te worden.

Aanvankelijk ben ik begonnen met een BBL-opleiding die er uitsluitend op gericht was op te leiden tot automonteur. Echter, tijdens mijn werkjaren in de garage heb ik ook kennis mogen maken met de verkoopkant en deze kant sprak mij toch meer aan. Ik heb de mogelijkheid gehad om extra modules te volgen, waarbij ik werd voorbereid op het vak van verkoper. Nu ben ik klaar om daadwerkelijk aan de slag te gaan als autoverkoper voor een leuke organisatie.

Het is mij bekend dat Verdante Auto’s uitsluitend handelt in Japanse merken. Het zijn juist deze merken die mij in het bijzonder aanspreken. Het is immers zo dat deze auto’s de langste levensduur kennen. Het feit dat ik zelf in een Suzuki rijd bewijst mijn overtuiging van Japanse merken, en hierdoor weet ik ook zeker dat ik deze overtuiging goed kan overbrengen op de klanten.

Mijn klantgerichte en vriendelijke instelling zorgt ervoor dat ik zeker successen zal behalen als autoverkoper, en dit zou ik graag bewijzen bij Verdante Auto’s. Ik hoop dan ook op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Met vriendelijke groet,

Pieter de Boer

Advertentietip