Hieronder vindt u een 5 open sollicitatiebrief voorbeelden. Deze sollicitatiebrieven kunt u gebruiken om zelf een goede open sollicitatiebrief te schrijven. Het zijn allemaal voorbeeld brieven en u moet deze zelf aanpassen naar eigen inzicht.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Volendam, 10 oktober 2015)

Betreft: open sollicitatie

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte heer Visser)
In mijn vriendenkring vatte ik een gesprek op dat uw organisatie een sterke groei door maakt. Toen ik dit opving ben ik hier dieper op in gegaan en er kwam na voren dat er binnen uw organisatie nog geen interne accountant heeft op dit moment, terwijl uw organisatie groeiende is. Bij de afdeling HRM van uw organisatie heb ik meer informatie ingewonnen over uw organisatie en de invulling van een interne accountant. Op aanraden van mijn bron heb ik besloten u een open sollicitatiebrief te sturen waarin ik mij interesse in deze functie kenbaar wil maken.

Ik ben afgestudeerd aan de hogeschool Amsterdam als bedrijfseconoom en ik heb bij verschillende grote bedrijven gewerkt als financieel controleur. Bij mijn huidige werkgever zitten mijn werkzaamheden er bijna op als financieel controleur en ik ben opzoek naar een nieuwe uitdaging en ik denk dit te kunnen vinden in uw organisatie. Door de vele jaren ervaring die ik heb denk ik een toegevoegde waarde te zijn bij uw groeiende organisatie.

In mijn opleiding heb ik veel theoretische kennis opgedaan en deze kennis heb ik in de loop der jaren ontwikkeld in het werkveld. Daarnaast volg ik op dit moment nog een avond opleiding voor accountancy en control.
Als ik mezelf zou moeten omschrijven zou ik zeggen dat ik flexibel ben, enthousiast, ambitieus, communicatief sterk, eerlijk en doorzettingsvermogen heb. Wanneer de drukke tijd aanbreekt is het voor mij geen probleem om over te werken en mij volledig in te zetten voor het perfecte resultaat.

Voor nadere informatie met betrekking tot mijn studie, persoon en ervaring verwijs ik u naar bijgesloten curriculum vitae.
Graag kom ik in een gesprek een nadere toelichting geven. Binnenkort zal ik u daarvoor benaderen.

Met vriendelijke groet,
Je naam (voluit)
Bijlage: curriculum vitae

 

Zoek u een open sollicitatiebrief voor de Horeca klik dan hier voor meer open sollicitatiebrieven
Zoek u een open sollicitatiebrief voor de Administratie klik dan hier voor meer open sollicitatiebrieven
Zoek u een open sollicitatiebrief voor de Dienstverlening klik dan hier voor meer open sollicitatiebrieven
Zoek u een open sollicitatiebrief voor de Bouw klik dan hier voor meer open sollicitatiebrieven
Zoek u een open sollicitatiebrief voor de Detailhandel klik dan hier voor meer open sollicitatiebrieven
Zoek u een open sollicitatiebrief voor de Commercieel klik dan hier voor meer open sollicitatiebrieven.
Zoek u een open sollicitatiebrief voor de Onderwijs klik dan hier voor meer open sollicitatiebrieven.

Advertentietip