Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief loodgieter. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een loodgieter sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Hans de Koning Kerkstraat 14 1234 AK Amsterdam

HCT De Luit Loodgietersbedrijf
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 15 november 2016

Betreft: open sollicitatiebrief loodgieter

Geachte heer, mevrouw,

Middels dit schrijven wil ik graag solliciteren naar de functie van loodgieter bij uw bedrijf. In het vakblad Lood&Zo las ik dat u plannen heeft om te gaan fuseren van Kramer Loodgieters, daar u beiden de ambitie heeft om te groeien binnen de branche. Ik hoop dat ik onderdeel kan worden van deze groei.

Ik ben Hans de Koning, 34 jaar jong en woonachtig in onze hoofdstad. Momenteel ben ik werkzaam bij Loodgietersbedrijf Le Tete, als allround loodgieter. Dit werk doe ik inmiddels alweer tien jaar. Ik voer mijn werk zeker met plezier uit, maar ik voel ook dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Het is dan ook niet zo dat ik op zoek moet naar een nieuwe baan, maar dat ik dit zelf graag zou willen. Ik denk dat ik bij mijn huidige werkgever alles heb geleerd wat er te leren valt en ik ben van mening dat dit nog lang niet alles is. Ik wil graag blijven ontwikkelen in mijn vak, zodat ik mij ook steeds meer vaardigheden eigen kan maken.

Na mijn opleiding, MBO Bouw, heb ik een speciale module gevolgd om het deelcertificaat Loodgieter te behalen. Het deelcertificaat heb ik weten te behalen met enkel cijfers boven de 8,5 en hier ben ik vanzelfsprekend trots op. Dit gaf mij in die tijd direct ook aan dat dit het beroep is dat het best bij mij past en ik heb geen seconde spijt van deze keuze gehad.

Ik ben al wat bekend met uw onderneming, want in mijn schooltijd heb ik een half jaar stage gelopen bij uw bedrijf. Ik werd toen begeleid door Dhr. Verschool, waarvan ik weet dat hij sinds enkele jaren met pensioen is. Uiteraard begrijp ik dat uw onderneming ook niet stil is blijven staan in de afgelopen tien jaren. Ik wil dan ook zeker niet beweren dat ik uw onderneming en werkwijze ken, maar dit heeft mij tijdens de stage wel zo aangetrokken dat ik deze tijd zeker niet ben vergeten.

Heel graag zou ik uw onderneming eens een bezoek brengen om mijn sollicitatie nog eens toe te lichten en te ontdekken of ik iets voor uw onderneming kan betekenen. Ik kijk dan ook uit naar een uitnodiging en ik hoop dat u mij deze kans gunt.

Met vriendelijke groet,

Hans de Koning

Advertentietip