Als u een open sollicitatiebrief gaat schrijven dan zijn er veel punten waar u rekening moet houden om te zorgen dat u open sollicitatiebrief opvalt. Een paar open sollicitatiebrief tips waar u zeker op moet letten zijn o.a. Zorg dat de motivatie in de brief klopt, vertel waarom u zo graag daar wilt werken, speel in op de actuele informatie over het bedrijf en probeer de naam van de afdelingschef te achterhalen waar u de brief aan richt.

Bij het schrijven van een open sollicitatiebrief zijn er een paar belangrijke punten waar u extra aandacht aan kunt besteden, deze nemen we graag met u door:

  • Zorg dat u voldoende actuele informatie heeft over het bedrijf. Met behulp van internet kunt u bekijken waarin het bedrijf zich heeft gespecialiseerd en welke vacatures er de laatste tijd zoal zijn geweest.
  • Doe research om te achterhalen naar wie u de open sollicitatiebrief moet sturen. Dit kunt u ook doen door de HR afdeling te bellen. Mocht de betreffende persoon telefonisch bereikbaar zijn, dan kunt u wellicht alvast vertellen dat u van plan bent een open sollicitatiebrief te schrijven. Misschien krijgt u dan te horen of er binnenkort een bepaalde functie vrij komt, daar kunt u dan gebruik van maken.
  • De motivatie speelt een belangrijke rol in een open sollicitatiebrief. Het gaat er om dat u duidelijk maakt waarom u juist bij dat bedrijf wilt werken. Heeft u bepaalde kennis of ervaring waar het bedrijf gebruik van kan maken? Heeft u een bepaalde affiniteit met het bedrijf? Als u dit duidelijk kunt maken weet het bedrijf ook meteen wat zij aan u heeft.
  • Het is goed om in uw open sollicitatiebrief te laten merken dat u weet wat het bedrijf doet. U kunt bijvoorbeeld inspelen op recente ontwikkelingen en daar kort aandacht aan besteden in de brief. De sector waarin het bedrijf opereert speelt hierin ook een belangrijke rol en ook daar kunt u op inspelen.
  • Nadat u de open sollicitatiebrief heeft verzonden wacht u een paar dagen geduldig af. Vervolgens gaat u het bedrijf contacteren met de vraag of dat zij de open sollicitatiebrief in goede orde hebben ontvangen. U kunt dan ook meteen proberen om een reactie los te krijgen bij deze persoon.

Wilt u ook een open sollicitatiebrief schrijven? Neemt u deze open sollicitatiebrief tips er dan in mee, zodat u een basis heeft waar u over kunt schrijven. De opbouw van de open sollicitatiebrief is gelijk aan de opbouw van een standaard sollicitatiebrief.

Advertentietip