Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief serveerster . Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een serveerster sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Petra de Boer Hendrikskade 12 1234 AA Amsterdam

Restaurant Zegens Haarlem
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 15 november 2019

Betreft: open sollicitatiebrief serveerster

Geachte heer, mevrouw,

Graag wil ik hierbij solliciteren naar de functie van serveerster bij Restaurant Zegens. Onlangs is de verbouwing binnen uw gelegenheid afgerond, waardoor u een aanzienlijk stuk ruimte erbij hebt gecreëerd. Afgelopen week heb ik kennis mogen maken met deze enorme extra ruimte. Het viel mij op dat de serveersters moeite hadden om de werkzaamheden bij te kunnen houden in de drukte, en dat is natuurlijk een heel goed teken. Ik zag direct mogelijkheden om u een open sollicitatie te sturen.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Petra de Boer, 23 jaar jong en woonachtig in het hart van de hoofdstad. Op dit moment werk ik als serveerster bij Beachclub Zeevaart in Noordwijk aan Zee. Ik werk hier inmiddels al vijf jaar in het seizoen en buiten de seizoenen werk ik bij mijn ouders in de boekhandel. Toch voel ik mij het meest thuis in de horeca en zoek ik nu naar een leuke gelegenheid waar ik het hele jaar rond aan de slag kan als serveerster.

Na de middelbare school ben ik de opleiding MBO Horeca gaan volgen en deze heb ik met diploma afgerond. Ik wist altijd al dat ik serveerster wilde worden, waardoor ik niet veel nut zag in het volgen van een extra opleiding. Uiteindelijk ben ik na het behalen van mijn diploma bij de beachclub terecht gekomen en hier ben ik niet meer vertrokken voor het seizoenswerk. Nu wil ik graag gaan samenwonen en dan is het prettig wanneer ik het hele jaar rond een vaste baan heb. Ik denk dat u mij deze uitdaging zeker kunt bieden.

Ik heb een ruime ervaring als serveerster. Ik word door mijn huidige collega’s omschreven als vriendelijk, open, klantgericht en doelgericht. Ik steek de handen graag uit de mouwen en zet mij zeker ook graag in voor extra uren wanneer dit nodig is.

Ik hoop dat u mij een kans wilt geven en mij een uitnodiging wilt sturen voor een verdere kennismaking.
Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Petra de Boer 

Advertentietip