Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief schilder. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een schilder sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Pieter van Malen Kloosterstraat 11 1299 KL Amsterdam

Bolman Schilderwerken BV
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 01 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief schilder

Geachte heer, mevrouw,

Met deze sollicitatiebrief wil ik graag solliciteren naar de functie van huisschilder binnen uw onderneming. Op uw website heb ik gezien dat er op dit moment geen vacatures zijn in uw bedrijf. Toch wil ik graag een open sollicitatie bij u neerleggen.

Ik zal mij eerst voorstellen. Ik ben Pieter van Malen, 37 jaar en ik woon in het centrum van Amsterdam. Gisteren heb ik van mijn werkgever te horen gekregen dat er een reorganisatie moet plaatsvinden binnen de onderneming, Janssons Schilderwerken BV, en dat er voor mij geen plek meer zal zijn in het team. Ik ben direct aan de slag gegaan met het zoeken van ondernemingen in de omgeving waar er wellicht mogelijkheden voor mij liggen. Hierbij kwam ik uw onderneming tegen.

Na de middelbare school heb ik de opleiding MBO Bouw gevolgd en goed afgerond. Na deze opleiding ben ik drie jaar werkzaam geweest voor de onderneming Van Leisteren Bouw BV. In deze periode ben ik erachter gekomen dat het schilderen, zowel binnen als buiten, mij goed ligt. Hierop ben ik gaan solliciteren bij schilderbedrijven en zo kwam ik 14 jaar geleden bij Janssons Schilderwerken BV terecht. Ik heb hier vanzelfsprekend veel ervaring opgedaan en ik had er graag met plezier de rest van mijn werkleven gebleven. Helaas ligt deze mogelijkheid er niet.

In de afgelopen 14 jaren heb ik veel schilderwerk verricht binnen grote en kleine projecten. Zo ben ik actief geweest in het verzorgen van binnen- en buitenschilderwerk van woningen, scholen en gemeentegebouwen. Ook complete nieuwbouwprojecten zijn voorbij gekomen.
Door deze goede ervaringsstatus ben ik er dan ook van overtuigd dat ik een uitstekende aanvulling op uw team zou zijn. Uiteraard zou ik dit graag aan u bewijzen.

Mijn werkgever is altijd bereid om u meer informatie over mij te geven. Dit is Dhr. Marc Janssons, te bereiken via m.c.janssons@janssons.nl of via 020-1234567. Uiteraard zou ik graag eens op gesprek komen bij uw onderneming.
Ik kijk uit naar een eventuele uitnodiging.

Met vriendelijke groet,

Pieter van Malen

Advertentietip