Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief typiste. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een typiste sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Open sollicitatiebrief typiste

Adres:
Straatnaam:
Postcode en woonplaats:
Je telefoonnummer:

Naam van het bedrijf:
Adres van het bedrijf:
Postcode en woonplaats van het bedrijf.

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de open sollicitatiebrief

Geachte heer/en of mevrouw,

Verschillende keren ben ik uw bedrijf tegengekomen op de vacature pagina, maar helaas ben ik nooit een vacature tegengekomen voor typiste. Ik wil mijn interesse voor uw bedrijf tonen door middel van deze open sollicitatie voor typiste.

Graag zou ik binnen uw bedrijf werkzaam willen zijn, omdat de bedrijfsactiviteiten en het publiek dat bij u werkt me heel erg aanspreekt. Verder denk ik toegevoegde waarde te kunnen zijn voor uw bedrijf door middel van mijn jarenlange ervaring en opgedane kennis.

Om deze functie optimaal uit te kunnen oefenen heb ik de opleiding Administratief medewerker op de ROC gevolgd in Rotterdam. Daarna heb ik nog verschillende cursussen gevolgd om het vak typiste nog beter uit te kunnen oefenen. Ook heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt waar ik ter werk was gesteld als typiste. Hierdoor heb ik ook veel praktijk ervaring als typiste op kunnen doen.

Als typiste ben ik erg nauwkeurig en precies. Dit zijn naar mijn mening twee goede eigenschappen die onmisbaar zijn bij dit vak. Verder kan ik zowel goed zelfstandig werken alsook in team verband. Mijn communicatieve vaardigheden zijn zowel schriftelijk als mondeling goed ontwikkeld. Buiten de Nederlandse taal beheers ik ook de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift. Hierdoor kan ik me ook in vreemde talen prima uitdrukken.

Ik hoop uw interesse te hebben gewekt door middel van deze open sollicitatie en voor een verder gesprek te worden uitgenodigd. Graag zou ik in dit gesprek enige toelichting willen geven over deze open sollicitatiebrief en mijn Curriculum Vitae.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

Advertentietip