Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief werkvoorbereider. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een werkvoorbereider sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Hans Praag Tulpenstraat 11 1299 AK Amsterdam

De Telte Bouw
Beekstraat 12 3564 AA Amsterdam

Amsterdam, 15 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief werkvoorbereider

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik als werkvoorbereider bij De Telte Bouw aan de slag gaan. Een goede vriend van mij, Derk Lammers, heeft mij erop gewezen dat uw huidige werkvoorbereider volgende maand met pensioen gaat. Hierop heb ik besloten om u direct een open sollicitatie te sturen.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Hans Praag, 36 jaar jong en woonachtig in Amsterdam. Op dit moment ben ik werkzaam als junior werkvoorbereider bij Bouw Zo in Amstelveen. Hier werk ik zeker goed naar mijn zin, maar de onderneming is in de nabije toekomst niet in de gelegenheid om mij vanuit mijn positie als junior voorbereider daadwerkelijk werkvoorbereider te maken.
Ik ben wel al toe aan deze stap en daarom heb ik dan ook besloten om op zoek te gaan naar een onderneming die mij deze kans wel kan bieden.

Ik heb de opleiding HBO Bouw gevolgd in Amsterdam en ben hierna aan de slag gegaan bij Bouwbedrijf Grooteboer, een onderneming die inmiddels al enkele jaren niet meer bestaat. Hierna ben ik via een goede bekende bij mijn huidige werkgever terecht gekomen. Het is zeker altijd de intentie van mijn werkgever geweest om mij werkvoorbereider te maken, maar door het inkrimpen van de onderneming is er eenvoudigweg geen plek voor een tweede man binnen deze functie.

Uiteraard ben ik er zeker van overtuigd dat ik de afgelopen jaren alles geleerd heb dat nodig is om een uitstekend werkvoorbereider te worden. Ik heb een goed gevoel voor verantwoordelijkheid, voor samenwerking, voor planning en structuur. Ik werk nauwkeurig en denk goed vooruit. Zo kan ik mijn werk uitvoeren door steeds het beste uit mijzelf te halen. Ik heb dan ook de ambitie om voortdurend te blijven ontwikkelen in mijn werk.

Ik hoop dat u mogelijkheden in mij ziet en dat u eens nader kennis wilt maken. Met een aanvullend gesprek zou u mij zeker al een groot plezier doen. Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Hans Praag

Advertentietip