Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief demonstratrice. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een demonstratrice sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Lopik, 11 april 2020)

Betreft: Open sollicitatiebrief demonstratrice

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Hardeman)

Ik hoorde van een vriend dat u op zoek bent naar een demonstratrice. Na het horen van alle enthousiaste verhalen van uw bedrijf ben ik zo vrij geweest om deze open sollicitatiebrief voor de functie demonstratrice naar u toe te sturen.

Het werken als demonstratrice is mij op het lijf geschreven omdat ik enorm veel affiniteit heb met de producten die u demonstreert in winkels. Jaren lang heb ik gewerkt in de vleeshouwerij van mijn vader maar helaas heeft de vleeshouwerij haar deuren moeten sluiten en sindsdien ben ik op zoek naar een passende en leuke functie in hetzelfde vak. Ik hoorde dat u op zoek bent naar een geschikte kandidaat die affiniteit heeft met vlees en vleeswaren. Mijn jarenlange ervaring in een vleeshouwerij verraad al dat ik meer dan voldoende affiniteit heb met deze geweldige producten.

Ik heb geen werkervaring als demonstratrice maar ik heb meer dan voldoende ervaring met de producten die u wekelijks demonstreert. Ik sta open voor cursussen om uiteindelijk een volwaardige demonstratrice te kunnen zijn, want ik weet dat er een aantal eigenschappen nodig zijn voor een goede uitvoering van demonstraties. De affiniteit met de producten heb ik al het enige wat er op dit moment nog aan ontbreekt is de ervaring met winkel demonstraties.

Als u aan mij zou vragen hoe ik mijzelf het beste kan omschrijven zou ik de volgende kernwoorden opnoemen: pro-actief, vriendelijk, zelfstandig, communicatief sterk en klantgericht. Naar mijn inziens komen deze kernwoorden overeen met hetgeen wat u zoekt in een goede demonstratrice. Ik ben in het bezit van een geldig rijbewijs, wat mij een must lijkt om op iedere locatie aanwezig te kunnen zijn om een product te demonstreren.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn opleidingen en mijn werkervaringen wil ik u graag verwijzen naar mijn curriculum vitae. In een persoonlijk gesprek zal ik graag nog een keer toelichting willen geven op mijn sollicitatie.
Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip