Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief koerier. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een koerier sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Yussef Kilicaslan Paarledam 74 4567 AL Utrecht

PK Bezorgservice Utrecht
Grevelstraat 34 4572 HA Utrecht

Utrecht, 8 februari 2021

Betreft: open sollicitatie koerier

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik willen solliciteren naar de functie van koerier bij PK Bezorgservice Utrecht. Mijn broer is werkzaam binnen uw bedrijf en hij vertelde mij dat er binnenkort een vacature vrijkomt bij uw onderneming. Ik heb geen moment hoeven nadenken en ben direct begonnen met het schrijven van deze open sollicitatiebrief.

Mijn naam is Yussef Kilicaslan en ik ben 32 jaar jong. Ik ben geboren in Ankara, maar ben met mijn ouders en oudere broer, Yilmaz, naar Nederland verhuisd toen ik 1,5 jaar oud was. Momenteel ben ik werkzaam als koerier voor Koeriersdienst Jochems in Utrecht. Helaas gaat deze onderneming fuseren en is er een reorganisatie nodig. Dit betekent dat er voor mij geen werkplek meer is binnen het bedrijf. Vandaar dat ik nu alvast op zoek ben naar een nieuwe baan. Het feit dat er bij u een werkplek vrijkomt maakt mij dan ook enthousiast.

Ik heb een afgeronde Havo opleiding en ben na het middelbaar onderwijs gaan werken bij de plaatselijke houtgroothandel. Timmerman was mijn droombaan, maar door deze baan kwam ik erachter dat ik het rijden ook wel erg leuk vindt. Toen ik 6 jaar werkzaam was bij de groothandel moest de chauffeur van het bedrijf onverwachts stoppen met werken. Ik heb zijn functie overgenomen en ontdekte zo dat het werk op de weg mij erg goed bevalt.

Na twee jaar actief te zijn geweest als chauffeur voor de houtgroothandel ging het bedrijf helaas failliet. Op dat moment besloot ik te gaan werken als koerier en zo kwam ik bij mijn huidige werkgever terecht. Het werk neemt hier momenteel af, waardoor besloten is om twee bedrijven te gaan samenvoegen. Voor een deel van het personeel betekent dit dat er geen plaats meer is binnen de onderneming. Helaas behoor ik tot deze groep. Ik denk dat ik een mooie aanvulling op uw team ben, omdat ik 7 jaar ervaring heb als chauffeur / koerier. Daarnaast werk ik graag zelfstandig, ben ik enthousiast en klantvriendelijk.

Graag zou ik eens langskomen voor een aanvullend gesprek en een nadere kennismaking. Ik hoop dat u mij deze kans wilt bieden. Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Yussef Kilicaslan 

Bijlage CV

Klik hier voor nog meer open sollicitatiebrief voorbeelden

Advertentietip