Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief gastheer. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een gastheer sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Martin de Haan Winkelstraat 12 3433 AK Amsterdam

Restaurant Vredelieve
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 15 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief gastheer

Geachte heer, mevrouw,

Graag wil ik hierbij solliciteren naar een baan als gastheer bij Restaurant Vredelieve. Het is mij bekend dat u op dit moment geen gastheer of –vrouw inzet in uw restaurant. Ik denk dat ik als gastheer zeker een meerwaarde kan bieden aan uw horecagelegenheid.

Mijn naam is Martin de Haan , ik ben 41 jaar en ik woon in hartje Amsterdam. In het verleden ben ik veel actief geweest als cateringmedewerker bij verschillende ondernemingen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een hotel als gastheer, vlak na mijn 34ste verjaardag. Dit was in eerste instantie een noodzakelijke carrière switch waar ik heel eerlijk gezegd niet veel van verwachtte.

De eerste maand moest ik even mijn draai vinden, maar al snel kwam ik erachter dat dit de baan is die echt goed bij mij, bij mijn kwaliteiten en mijn persoonlijkheid past. Ik heb deze baan dan ook met veel plezier uitgevoerd tot een kleine vier maanden geleden, toen ik te horen kreeg dat mijn functie weg moest worden bezuinigd. Met pijn in het hart ben ik daar uiteindelijk drie maanden geleden vertrokken.

Na het voortgezet onderwijs heb ik de Mbo-opleiding Detailhandel gedaan, vooral omdat ik in de veronderstelling was dat ik in een winkel wilde werken. Hier kwam ik snel van terug, maar ik heb de opleiding wel afgerond. Hierna heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gevolgd en ik denk dat ik hier direct ook mijn beste eigenschappen als gastheer heb ontwikkeld. Uiteindelijk ben ik na deze opleiding gewoon in een baan gerold waar ik mij goed in kon vinden en die niet zo zeer met de opleiding van doen had.

De aanwezigheid van een ervaren gastheer kan veel voor uw onderneming betekenen en ik zou mij graag inzetten om uw gasten op een nette en gepaste wijze te verwelkomen in uw horecagelegenheid.

Ik zou graag eens bij u langskomen om mijn open sollicitatie verder toe te lichten.
Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Martin de Haan
Bijlage: CV 

Advertentietip