Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief kelner. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een kelner sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Pieter Vonk
Van der Heijdenstraat 8
9999 XX Rotterdam

Naam bedrijf
Adres bedrijf
Postcode en plaats

Rotterdam, 9 januari 2019
Betreft: Open sollicitatiebrief kelner

Geachte heer/mevrouw,
Een goede kelner is zeer waardevol voor uw restaurant. En daarom wil ik mij graag bij u presenteren. Ik ben een ervaren kelner met ruim 10 jaar ervaring in het vak. Ik ben indertijd kelner geworden omdat ik de omgang met mensen heel leuk vind. Daarnaast vind ik het leuk om ze te laten genieten van lekker eten, een goed glas wijn. Gasten adviseren voor hun keuze uit het menu, en daarbij een passend wijnadvies geven vind ik enorm leuk.

Ik heb de afgelopen tien jaar gewerkt in drie restaurants, u kunt de gegevens over mijn vorige werkgevers nazien in mijn bijgevoegde CV. Ik heb onder andere gewerkt in restaurant Oud Sluis in Sluis. Toen dit zijn deuren sloot omdat de chef-kok andere plannen had voor zijn toekomst, ben ik bij een restaurant in Amsterdam gaan werken. Dit had geen Michelin ster maar ik heb er desondanks met veel plezier gewerkt. Helaas is dit restaurant onlangs ook gesloten wegens ernstige ziekte van de eigenaar. Omdat er geen opvolger was kon het restaurant helaas niet worden voortgezet. Daarom ben ik nu op zoek naar een nieuwe uitdaging om mijn kwaliteiten als kelner te kunnen laten zien.

Ik ben van mening dat een goede kelner een aantal onmisbare eigenschappen moet hebben om zijn werk goed te kunnen doen. Hij moet uiteraard klantvriendelijk en correct zijn, en weten hoe op een gepaste en discrete manier met de gasten om te gaan. Een grapje op zijn tijd kan, mits de situatie dit toelaat. De klant moet zich te allen tijden op zijn gemak voelen in het restaurant en zich daar echt als gast behandeld voelen. De gasten zijn een avond uit en het mag ze dan ook aan niets ontbreken. Dat is altijd mijn instelling geweest en dit werd door de gasten zeer gewaardeerd, alsmede door mijn werkgevers.

Uw restaurant spreekt mij zeer aan, ik heb er onlangs gegeten samen met mijn partner en wij hebben genoten van de heerlijke maaltijd en ook van de prima service. Ik zou me in uw bedrijf als een vis in het water voelen. Ik hoop dat deze brief voor u aanleiding is om mij uit te nodigen voor een oriënterend gesprek.

Met vriendelijke groet,
Pieter Vonk

Advertentietip