Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief kabellasser. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een kabellasser sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Gerrit Appelo Leliestraat 13 1266 DC Amsterdam

Van Loo Infratechniek
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 01 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief kabellasser

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik willen solliciteren naar de functie van kabellasser bij Van Loo Infratechniek. Mijn buurman werkt momenteel nog bij u als kabellasser en hij gaf aan dat hij op dit moment bezig is aan zijn opzegtermijn om vervolgens aan een andere baan te beginnen.
Hij vertelde bij dat er nog geen opvolger is gevonden en wees mij er dan ook op dat de functie mogelijk door mij kan worden bekleed. Hierop heb ik direct besloten om u een open sollicitatie te sturen.

Mijn naam is Gerrit Appelo. Ik ben 27 jaar en woon in de binnenstad van Amsterdam. Momenteel werk ik bij Infratechniek Heistede in Amsterdam, eveneens als kabellasser, maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik doe het werk al 9 jaar met veel plezier, maar de laatste tijd is er een grote in- en uitloop van personeel. Hierdoor is het team werknemers sterk veranderd en ik heb het gevoel gekregen dat ik niet goed meer binnen dit gezelschap pas. Vandaar dat ik open sta voor een nieuwe uitdaging. Wel moet ik hierbij vermelden dat ik een maand opzegtermijn heb bij mijn huidige werkgever.

Ik ben afgestudeerd aan de TU Delft en ben na mijn opleiding direct bij Infratechniek Heistede gaan werken. Hier heb ik het kabellassen in de praktijk aangeleerd gekregen en ben ik erachter gekomen dat dit werk mij bijzonder goed ligt. Het werk gaat mij gemakkelijk af en ik vind het prettig om zelfstandig aan de slag te kunnen. Uiteraard vind ik het wel belangrijk om onderdeel uit te maken van een goed en stabiel team binnen een bedrijf, en dit is precies waar mijn buurman over spreekt wanneer hij het over zijn werk heeft.
Hij heeft mij dan ook geïnspireerd om bij u te solliciteren.

Naast mijn technische opleiding heb ik veel ervaring in de praktijk opgedaan. Deze ervaring kan ik ook zeker binnen uw onderneming voor mij laten spreken. Ik denk dan ook dat ik een goede kandidaat zou zijn voor de functie die binnenkort vrij gaat komen.

Graag zou ik eens langskomen voor een aanvullend gesprek.

Met vriendelijke groet,

Gerrit Appelo

Advertentietip