Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief gevelbouwer. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een gevelbouwer sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Jos Bakker tulpstraat 14 1234 AP Amsterdam

Jeroen Kempenaer Bouw
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 15 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief gevelbouwer

Geachte heer, mevrouw,

Graag wil ik hierbij solliciteren naar de functie van gevelbouwer binnen uw onderneming. Het is mij niet bekend of u nog zoekt naar een goede en ervaren gevelbouwer, maar met het oog op de uitbreidingen van uw onderneming wil ik het toch zeker proberen.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Jos Bakker, een jongeman van 24 jaar en woonachtig in de hoofdstad. Op dit moment werk ik als allround medewerker bij Bouwbedrijf De Kluskar. Wellicht is het u bekend dat deze onderneming er binnenkort mee gaat stoppen en dit betekent dat ik op de relatief korte termijn zonder werk kom te zitten. U begrijpt dat ik dit graag voor wil zijn door nu al te beginnen met solliciteren.

Na de middelbare school ben ik direct bij De Kluskar aan de gang gegaan. Hier werd ik opgenomen in een hecht team ervaren bouwvakkers die mij alles hebben geleerd wat nodig was om mij te kunnen omvormen tot een volwaardig lid van het team. Niet alleen heb ik van mijn collega’s de kneepjes van het vak geleerd, maar ook door middel van diverse cursussen en trainingen. Binnen de cursus Bouw en Techniek heb ik ook het gevelbouwen aangeleerd en ik heb mij erop betrapt dat ik dit erg leuk vind om te doen. Vandaar ook dat ik graag aan de slag zou gaan als gevelbouwer.

Ik heb geen beroepsopleiding om op terug te kunnen vallen, maar ik ben van mening dat geen enkele school mij het vak zo goed had kunnen bijbrengen dan mijn collega’s. Vanzelfsprekend zou ik ook graag eens wat projecten van mijn hand aan u tonen tijdens een persoonlijke ontmoeting. Ik ben zeker bereid om mijn vaardigheden aan u te bewijzen.

Over zes weken stopt De Kluskar met de werkzaamheden. Uiteraard zou ik graag tot de laatste dag bij deze onderneming blijven, om het hier netjes af te kunnen sluiten voor mijn werkgever en collega’s. Ik hoop dat u mij eens wilt ontmoeten voor een aanvullend gesprek. Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Jos Bakker

Advertentietip