Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief stukadoor. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een stukadoor sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Ton de Kruijff Kerklaan 10 4857 AJ Amsterdam

Top Stuc Vlierma
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 01 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief stukadoor

Geachte heer, mevrouw,

Graag wil ik hierbij solliciteren naar de functie van stukadoor bij Top Stuc Vlierma Haarlem. In het vakblad Stuc & Schilderwerk las ik vorige week dat uw onderneming vanaf vandaag gevestigd zal zijn aan het Tuinpad. Helaas werd er niet vermeld of u nog op zoek bent naar goed personeel. Vanuit de gedachte dat niet geschoten altijd mis is heb ik besloten om een open sollicitatie aan u te sturen.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Ton de Kruijff, een jongeman van 24 jaar en woonachtig in de hoofdstad met mijn vriendin. Momenteel werk ik nog bij Stukadoorsbedrijf Stegwel in Amstelveen. Helaas moet ik hier over een kleine twee weken vertrekken wegens reorganisatie, waardoor ik nu op zoek ben naar een nieuwe uitdaging binnen dezelfde branche.

Na de middelbare school ben ik direct gaan werken bij een schilderbedrijf in Amsterdam, Lelyveldt Schilders bv. Na twee jaar haalde ik mijn rijbewijs en omdat ik vanaf dat moment in staat was om makkelijker zelf naar mijn werk te reizen wilde ik een nieuwe uitdaging aangaan als stukadoor. Stegwel bood mij deze kans op locatie in Amstelveen. Hier heb ik alle kneepjes van het vak geleerd in de afgelopen zes jaren. Ik vind het dan ook erg jammer dat er voor mij geen plek meer zal zijn binnen de onderneming, daar zij hebben gekozen voor de last in – first out regeling. Ik ben als laatste binnengekomen bij de onderneming.

Ik heb geen beroepsopleiding om op terug te kunnen vallen, maar ik heb wel de beste voorbeelden gehad om van te leren bij Stegwel. Ik heb alle kansen gekregen om ervaring op te doen, nieuwe dingen te leren en ook te leren van fouten. Hierdoor mag ik mezelf nu toch wel een ervaren stukadoor noemen.

Ik hoop dat u mij de kans wilt geven om mijn ervaring opnieuw in de praktijk te brengen in een nieuwe omgeving. Graag ga ik de uitdaging aan binnen uw bedrijf. Ik kijk dan ook uit naar een eventuele uitnodiging voor een gesprek op uw locatie.

Met vriendelijke groet,

Ton de Kruijff

Advertentietip