Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief metselaar. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een metselaar sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Hans de Ploeg Waterstraat 19 1255 AK Amsterdam

Honstede Bouw
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 01 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief metselaar

Geachte heer, mevrouw,

Middels dit schrijven wil ik graag solliciteren naar de functie van metselaar binnen uw bedrijf. In het vakblad Bouw Perfectie heb ik gelezen dat uw onderneming binnenkort gaat uitbreiden, waardoor ik kansen zie om als metselaar aan de slag te gaan voor uw onderneming.

Ik ben Hans de Ploeg, 34 jaar jong en woonachtig in onze hoofdstad. De afgelopen twaalf jaar ben ik actief geweest als fulltime metselaar bij Leekade Bouw in Amsterdam. Helaas is deze onderneming drie maanden geleden gestaakt, waardoor ik nu zonder werk thuis zit.
Ik kan mij hier heel slecht in vinden en ben dan ook naarstig op zoek naar een nieuwe uitdaging. Deze hoop ik bij uw bedrijf te vinden.

Na mijn opleiding, MBO Bouw, heb ik een gerichte opleiding tot metselaar gevolgd. Beide heb ik met diploma afgerond en ik ben met 22 jaar begonnen met werken als fulltime metselaar bij Leekade Bouw. Hier heb ik meegewerkt aan grote projecten, zoals onder meer de nieuwbouw van de complete Oranje Buurt in Heemstede en de Vogelwijk in Leiden. Ondanks deze grote projecten is het de laatste jaren bergafwaarts gegaan voor de onderneming en afgelopen zomer is er besloten om de onderneming te staken, helaas.

Uw onderneming spreekt mij in het bijzonder aan, omdat ik van mening ben dat ik mijn ervaring en kwaliteiten als metselaar uitstekend tot uiting zou kunnen brengen binnen uw team. Ik ben bekend met het feit dat u ook regelmatig grote projecten verzorgd en juist in dit soort projecten kan ik mij goed vinden. Uiteraard zie ik in kleinere projecten ook zeker een uitdaging. Een nieuwe werkomgeving en een nieuw werkteam zou mij zeker goed doen.

Mijn voormalig werkgever heeft aangegeven dat hij altijd benaderd mag worden door mogelijke nieuwe werkgevers. U kunt deze man, Dhr. Heemskerk, bereiken door te bellen naar 020-9876543. Natuurlijk hoop ik van u een uitnodiging te ontvangen om mijn open sollicitatie mondeling toe te komen lichten. Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Hans de Ploeg

Advertentietip