Wat is het verschil tussen een open sollicitatiebrief en een sollicitatiebrief?foto-voorpagina-1-285x112
Er is een duidelijk verschil tussen een open sollicitatiebrief en een sollicitatiebrief. Bij een gewone sollicitatiebrief gaat u vaak pas aan de slag wanneer u een passende vacature heeft gezien. Er staat op internet of in de krant bijvoorbeeld dat een bedrijf een bepaalde functie vrij heeft en dat zij daar iemand voor zoekt.

Daar kunt u dan op reageren wanneer u in het profiel past. Dit is echt gericht solliciteren naar een bepaalde baan, maar bij een open sollicitatiebrief is het anders. Dan stuurt u een open sollicitatiebrief naar een bedrijf, “open” in de zin van er zijn meerdere mogelijkheden. U geeft aan wat uw sterke kanten zijn, wat uw motivatie is, wat uw mogelijkheden zijn en welke ervaringen u heeft en dan kan het bedrijf bekijken of zij van uw diensten gebruik wil maken.

Welke sollicitatiebrief gaat u sturen?
Of u een open sollicitatiebrief of een sollicitatiebrief gaat sturen, zal ook liggen aan het feit hoeveel werk er in de branche is, waarin u werkzaam was. Het is altijd verstandig dat u een aantal open sollicitatiebrieven gaat sturen, waarom? Omdat u dan een bedrijf laat zien dat u graag wilt werken, u neemt initiatief om op zoek te gaan en u geeft aan wat u voor een bedrijf kunt betekenen. Dit kan aan een bedrijf de doorslag geven om u aan te nemen en geen vacature te plaatsen. Daarom is de open sollicitatiebrief een goede keuze wanneer u op zoek bent naar een baan.

Advertentietip