Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief onderwijsassistent. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een onderwijsassistent sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Henk Winkel parkstraat 19 1277 SK Amsterdam

OBS ‘t Klaverhart
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 01 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief onderwijsassistent

Geachte heer, mevrouw,

In uw schoolkrant staat een mooi stuk over het vertrek van uw vaste onderwijsassistent, Bert Kramer, over twee maanden. Mijn dochter neemt de schoolkrant altijd mee naar huis en deze lees ik graag. Naar aanleiding van dit stuk in de schoolkrant zou ik graag een open sollicitatie doen.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Henk Winkel, 29 jaar en woonachtig in Amsterdam met mijn vrouw en dochter. Mijn dochter, Faye de Boer, zit op uw school bij juf Sanne in de klas, in groep 3. Tot twee maanden geleden was ik onderwijsassistent bij Basisschool de Kruif. Helaas is deze functie geschrapt tijdens de fusie met OBS Juf Waterlelie, waardoor ik zonder werk ben komen te zitten. Helaas heb ik nog geen nieuwe baan kunnen vinden en het stuk in uw schoolkrant liet bij mij direct de bellen rinkelen.

Tijdens mijn opleiding aan de PABO, welke ik met goed gevolg heb afgerond, heb ik een jaar lang stage gelopen bij Basisschool de Kruif. Na het afronden van mijn opleiding kon ik hier terecht voor een vaste baan, waardoor ik direct na mijn studietijd aan de slag kon. Zonder werk zitten is mij dan ook niet eerder gebeurd en ik voel mij er ook zeker niet prettig bij. Ik zou dan ook dolgraag weer aan de slag gaan als onderwijsassistent in een nieuwe omgeving.

Vanzelfsprekend ben ik goed bekend met uw school. Daarnaast ben ik ook goed bekend met uw huidige onderwijsassistent en hoeveel deze voor de kinderen betekent. Ik denk dat ik deze waardevolle rol binnen uw school goed zou kunnen overnemen. Ik hou van de omgang met kinderen en heb een ruime ervaring als onderwijsassistent. Ik zou heel graag deze uitdaging willen aangaan om een waardevolle opvolger van Bert Kramer te worden, zowel voor de school als voor de kinderen.

Ik hoop dat u mijn mogelijkheden voor uw school ziet en eens nader met mij in gesprek wilt treden. Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Henk Winkel

Advertentietip