Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief stage. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een stage sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Dylan van der Ploeg Weidenplantsoen 21 3456 BB Wageningen

ABC Zorgteam Ede
Tuinstraat 24 4567 KL Ede

Wageningen, 8 februari 2021

Betreft: open sollicitatie stage

Geachte heer, mevrouw,

Graag schrijf ik u hierbij mijn open sollicitatie voor een stageplek binnen uw bedrijf. Van mijn school heb ik een lijst ontvangen met bedrijven die een stageplaats aanbieden. Uw bedrijf staat op deze lijst en spreekt mij het meest aan.

Mijn naam is Dylan van der Ploeg. Ik ben 15 jaar jong en woon in Wageningen. Momenteel zit ik in het derde jaar van de middelbare school en dat betekent dat ik dit schooljaar voor het eerst mag gaan stagelopen. Wij hebben hierin een volledig vrije keuze. Graag wil ik na het middelbaar onderwijs een opleiding in de zorg gaan volgen. Vandaar dat mijn keuze op uw bedrijf is gevallen.

Uw organisatie spreekt mij vooral aan omdat u meerdere vormen van dienstverlening in de zorg aanbiedt. Ik denk dat uw organisatie juist daarom heel goed bij mij past. Het is wel zeker dat ik de zorg in wil, maar ik weet eigenlijk nog niet goed welke kant ik precies op wil. Ik denk dat een stage binnen uw organisatie mij kan helpen om meer duidelijkheid te krijgen over wat ik precies wil gaan doen.

Naast school heb ik een bijbaan als krantenbezorger in mijn eigen wijk. Dit is eigenlijk de enige werkervaring die ik heb, maar ik heb wel hoge cijfers op de zorgvakken die ik krijg op school. Cijfers onder de 7,5 heb ik niet. Ik wil graag veel leren van de verschillende kanten binnen de zorg en zou het dan ook heel fijn vinden om op meerdere afdelingen mee te kunnen draaien. De totale stageperiode zal 3 maanden beslaan.

Natuurlijk hoop ik dat u mij een kans wilt geven voor een mooie stageperiode binnen uw organisatie. Ik zou heel graag eens bij uw organisatie langskomen om nader kennis te maken.

Met vriendelijke groet,

Dylan van der Ploeg

Advertentietip