Open sollicitatie linkedin
Doormiddel van het populaire netwerk LinkedIn kunt u snel uw netwerk en recruiters laten weten dat u op zoek bent naar een nieuwe baan. Het is als het waren een open sollicitatiebrief welke u op het internet plaatst. Voordat u een bericht in uw netwerk plaatst is het wel belangrijk dat u profiel zo goed mogelijk invult. Waar moet u op gaan letten?

LinkedIn profiel
Het eerst wat u moet gaan doen is uw LinkedIn profiel klopt. Zorgt ervoor dat uw contactgegevens en werkervaring goed ingevuld zijn. Daarnaast plaatst u een goede zakelijke foto van uzelf. Plaats nooit vakantie foto’s! Als u deze gegevens goed ingevuld het zet dan een groen vinkje bij ‘career opportunities’.

Op deze manier weten de recruiters dat u op zoek bent naar een nieuwe baan.
Om nog beter op te vallen bij de recruiters is het raadzaam om een paar aanbevelingen van oud collega’s op uw profiel te plaatsen. Op deze manier wordt u sneller gevonden. Daarnaast wordt uw profielpagina ook sneller door Google getoond.
Hierna schijft u een goede intro over uw zelf en dan bent u klaar. Op het moment dat u uw bericht in uw netwerk plaatst dan gaat het LinkedIn het werk voor uw doen.
Binnen een paar dagen krijg u uit uw netwerk, maar hoogstwaarschijnlijk ook van recruiters, reacties over openstaande vacatures. Deze kunt u dan bekijken en als het interessant is kunt u een open sollicitatiebrief schrijven. Mocht u een bericht ontvangen via de recruiter dan kunt u natuurlijk via een persoonlijk bericht terug reageren.

LinkedIn is het juiste platform wat u gaat helpen om snel een nieuwe baan te vinden! Dus aarzel niet, maak snel uw profiel compleet en voor dat u het weet heeft u een nieuwe uitdagende baan.
Ben u nog op zoek naar een goede open sollicitatiebrief kijk dan op onze website.

Advertentietip