Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief instellingkok. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een instellingkok sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Martin Visser
Heerensingel 190
9999 XX Rotterdam

Naam bedrijf
Adres bedrijf
Postcode en plaats

Rotterdam, 9 januari 2017
Betreft: Open sollicitatiebrief instellingskok

Geachte heer/mevrouw,

Sinds enige tijd ben ik op zoek naar een baan als instellingskok. Ik heb de benodigde opleiding hiervoor inmiddels afgerond en ook bij diverse instellingen stage gelopen. Al voordat ik deze opleiding ging volgen, in de periode dat ik de basis koksopleiding deed, heb ik in twee ziekenhuizen en een verpleegtehuis gewerkt als assistent van de aldaar werkzame instellingskok. Het werken in een verzorgingsinstelling had daarmee direct mijn interesse gewekt.

Ik wil graag aan de slag als instellingskok, omdat ik het mooi en dankbaar werk vind. Mensen die verzorging nodig hebben en niet in hun eigen thuissituatie kunnen zijn, verdienen naar mijn mening extra aandacht en zorg. Door ze goede en gezonde, maar ook lekkere maaltijden voor te zetten wil ik als instellingskok graag een bijdrage leveren aan hun herstel of aan een zo goed en kwalitatief aantrekkelijk leven. Ik heb tijdens mijn opleiding alles geleerd over diëten en voorwaarden waaraan de voeding moet voldoen, vooral voor mensen die in een instelling verblijven.

Ik kan goed met stress en hoge werkdruk omgaan. Ik weet dat het werken in de keuken van een instelling soms hectisch kan zijn en dat er dan even flink moet worden aangepakt. Maar dat geeft mij juist een goed gevoel. Ook tijdens dit soort hectische uren in de keuken weet ik dat het belangrijk is om goed mijn hoofd bij mijn werk te houden zodat er geen fouten worden gemaakt die de gezondheid van de patiënten of bewoners mogelijk kunnen schaden.

In min CV dat ik bij mijn solmisatie meestuur kunt u zien bij welke instellingen ik tot nu toe ervaring heb opgedaan als instellingskok. Mocht u referenties over mij willen inwinnen dan kan ik u namen en telefoonnummers verstrekken van contactpersonen.
Ik hoop dat mijn sollicitatie voor u aanleiding is voor een nadere kennismaking. Ik kijk ernaar uit om bij u te komen werken.
Uiteraard is het mogelijk dat ik een dag of enkele dagen kom “meedraaien” met de keukenbrigade om mijn kwaliteiten te kunnen laten zien.

Wilt u daarvoor een afspraak maken dan kan dat wat mij betreft per direct.

Met vriendelijke groet,
Martin Visser

Advertentietip