Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief chefkok. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een chefkok sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Stephan Bouwman Narcisstraat 12 1233 HA Amsterdam

Restaurant Van Paak en Duit
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 15 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief chefkok

Geachte heer, mevrouw,

In het Weekblad van afgelopen week heb ik het stuk gelezen dat u een nieuw restaurant gaat openen op de korte termijn. Helaas heb ik in dit stuk geen informatie aangetroffen over de exacte openingsdatum en over het feit of er al personeel is aangesteld om het restaurant te ondersteunen. Ik zou mij graag willen voorstellen als chefkok voor uw onderneming.

Ik zal mij eerst voorstellen. Mijn naam is Stephan Bouwman, 27 jaar jong en woonachtig in de binnenstad van Amsterdam. Tot vorige maand ben ik werkzaam geweest als chefkok bij Restaurant ’t Schaep in Zaandam. Mogelijk bent u bekend met het feit dat dit restaurant inmiddels de deuren heeft gesloten om niet meer te openen.

De gelegenheid wordt momenteel verbouwd tot discotheek. Vanzelfsprekend heeft dit voor mij en mijn collega’s betekent dat wij zonder werk zijn komen te zitten. Er zijn helaas op dit moment niet veel vacatures voor chefkoks en hierdoor heb ik besloten om over te stappen op het versturen van open sollicitaties.

Na de middelbare school ben ik eerst begonnen aan de bakkersopleiding. Deze heb ik twee jaar gevolgd, overigens wel met plezier, maar ik ontdekte dat mijn passie toch bij het koken lag in plaats van bij het bakken. Hierop heb ik de overstap gemaakt naar de koksopleiding, welke ik met goed gevolg heb afgerond. Hierbij heb ik alle mogelijke modules gevolgd om mijn vaardigheden zo ver mogelijk uit te breiden.

Ik zou heel graag onderdeel gaan uitmaken van uw nieuw te starten restaurant.
Natuurlijk zet ik graag mijn kwaliteiten, vaardigheden en ervaringen in om de beste gerechten op tafel te zetten. Daarnaast zou ik zeker ook eventuele inspiratie voor de menukaart kunnen verzorgen.

Ik zou heel graag eens bij u langskomen om mijn open sollicitatie verder toe te lichten tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek. Ik hoop dat u mij deze kans wilt geven.
Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Stephan Bouwman  

Advertentietip