Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief postbezorger. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een postbezorger sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Frederieke Reininga
Händelhof 71
1243 TB Hillegom

Haven Castor Post
Kloosterweg 941 1244 PW Hillegom

Hillegom, 8 februari 2021

Betreft: open sollicitatie postbezorger

Geachte heer, mevrouw,

Afgelopen vrijdag heb ik in het Hillegoms Weekblad een stuk gelezen over het feit dat er grote drukte binnen uw bedrijf wordt verwacht in de komende periode. In het artikel las ik dat u de werkzaamheden wilt gaan overnemen van DB Post, omdat dit bedrijf gaat stoppen met de werkzaamheden. Graag zou ik willen solliciteren naar een baan als postbezorger binnen uw bedrijf.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Frederieke Reininga, 39 jaar en woonachtig in Hillegom. De laatste jaren ben ik fulltime moeder geweest voor mijn twee dochters en zoon. Nu zij alle drie op de middelbare school zitten wil ik weer gaan werken. Voor de geboorte van mijn oudste dochter werkte ik als postbezorger bij uw bedrijf en dit werk heb ik altijd met veel plezier gedaan. Vandaar dat ik u nu graag een open sollicitatie stuur.

Na de middelbare school ben ik een opleiding tot pedicure gaan volgen en dit werk heb ik twee jaar gedaan na het afronden van de studie. Ik vond het fijn werk, maar ik merkte ook dat ik veel energie kwijtraakte door het voortdurend binnen werken. Ik ben een echt buitenmens. Daarom besloot ik om het toch over een andere boeg te gooien en zo kwam ik al snel bij uw onderneming terecht. Ik bezorgde toen de post in de wijken Zaversloot en Koestal. De postbezorging heb ik volgehouden tot twee weken voor mijn bevalling.

Ik wilde thuis blijven voor de kinderen tot het moment dat de jongste naar de middelbare school zou gaan. Dan gaan zij toch liever de eigen weg na schooltijd. Dat moment is nu aangebroken en ik zou heel graag weer aan de slag gaan. Eerder heb ik mooie tijden beleefd binnen uw organisatie en ik zou dan ook heel graag terugkeren om mijn eerdere functie van postbezorger weer op te pakken.

Uiteraard hoop ik dat u mij de gelegenheid wilt bieden om eens bij u langs te komen om mijn open sollicitatie mondeling toe te lichten. Ik kijk uit naar een uitnodiging.

Met vriendelijke groet,

Frederieke Reininga 
Bijlage CV

Klik hier voor nog meer open sollicitatiebrief voorbeelden

Advertentietip