Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief receptioniste. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een receptioniste sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Open sollicitatiebrief receptioniste
Naam,
Adres,
Postcode en woonplaats,
Telefoonnummer.

Naam van het bedrijf,
Adres van het bedrijf,
Postcode en woonplaats van het bedrijf.

Datum en plaats van het schrijven van je open sollicitatie.

Betreft: open vacature receptioniste.

Geachte heer en/of mevrouw,

Hierbij ontvangt u mijn open sollicitatie brief voor de functie receptioniste binnen uw bedrijf. Middels deze brief zou ik u graag willen vertellen waarom deze functie mij aanspreekt.

De functie van receptioniste spreekt mij zeer aan en past goed bij mijn werkervaring. In deze functie ben je het aanspreekpunt van het bedrijf en heb je veel contacten met klanten en collega’s. De reden dat ik solliciteer bij uw bedrijf, is dat mijn contract bij mijn huidige werkgever niet verlengd zal worden. Doordat ik graag de handen uit de mouwen steekt en over de nodige ervaring beschik, denk ik dat ik een goede aanvulling zal zijn binnen uw bedrijf. In de volgende alinea zal ik mij nog kort aan u voorstellen en mijn motivatie voor het werk geven.

Mijn (naam) is, ik ben (je leeftijd) en woon in (je woonplaats). Ik heb de opleiding mbo 3 receptioniste succesvol afgerond en hierbij mijn diploma behaald. Tevens volg ik ook graag cursussen, in de loop der jaren heb ik die gevolgd en ook succesvol afgerond en behaald. zelfstandig werken is goed aan mij besteed, maar ook in een teamverband kan ik goed werken. Verder beschik ik over goede communicatieve vaardigheden, zowel op papier als mondeling en ben ik zeer flexibel ingesteld.

In het bijgevoegde Curriculum Vitae kunt u meer vinden over mijn opleidingen, cursussen en mijn werkervaringen. Graag zou ik meer aan u willen toelichten in een persoonlijk gesprek en mijn open sollicitatie verder aan u vertellen.
Graag zie ik uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

(Je handtekening)

(Je naam)
Bijlage: CV.

Advertentietip