Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief directiesecretaresse. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een directiesecretaresse sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Anne-Marie Scheffers
Alkemadeplein 5
2568 JP Rotterdam

Advocaten kantoor Roos
t.a.v. De heer de Roos
Hoge biezen 12
1234 KO Krimpen aan de Ijssel

Rotterdam, 13 april 2020

Onderwerp: Open sollicitatiebrief directiesecretaresse

Geachte heer de Roos,

Vanwege een verhuizing naar een ander deel van Nederland ben ik op dit moment op zoek naar een nieuwe baan als directiesecretaresse. Ik was in mijn vorige woonplaats gedurende 15 jaar in deze functie werkzaam. Vanwege een scheiding ben ik verhuisd en moest ik helaas ook mijn baan opgeven. Maar ik heb mijn leven nu weer goed op de rit en ben klaar voor een nieuwe fase in mijn loopbaan.

Ik heb ruime ervaring in de functie van directiesecretaresse. In mijn vorige baan ondersteunde ik de directeur en drie afdelingshoofden van een middelgroot bedrijf. Het agendabeheer, het voorbereiden en notuleren van vergaderingen en het plannen van bijeenkomsten hoorden onder andere tot mijn takepakket. Daarnaast verzorgde ik inkomende en uitgaande correspondentie en stuurde ik de telefoniste/receptioniste aan, alsmede twee administratief medewerksters.

Het was tevens mijn taak om bezoekers te ontvangen en hierbij als gastvrouw op te treden. Vanzelfsprekend is het mij bekend wat er in dergelijke situaties van mij als directiesecretaresse wordt verwacht. Ik voerde de meeste van mijn werkzaamheden zelfstandig uit, de directie kon altijd op mij rekenen en dat werd zeer gewaardeerd. Men vond het jammer dat ik vertrok, maar helaas dwongen mijn persoonlijke omstandigheden mij tot deze keuze.

Ik woon nu samen met mijn twee kinderen van 12 en 15 jaar. Zij zijn inmiddels op een leeftijd dat zij zich zelf voor een groot deel kunnen redden. Ik ben dan ook niet afhankelijk van opvang. Ik ben fulltime een flexibel inzetbaar. Omdat ik op dit moment werkzoekend ben, ben ik per direct inzetbaar.

Ik weet dat u op dit moment geen vacature voor een directiesecretaresse beschikbaar heeft. Maar desondanks wilde ik mij toch aan u presenteren. Ik ben uiteraard ook beschikbaar voor tijdelijke vervanging bij vakantie, ziekte of ander verlof. Gezien mijn ervaring verwacht ik na slechts een korte inwerkperiode zelfstandig te kunnen functioneren.

Wellicht is mijn sollicitatie voor u aanleiding om mij voor een nadere kennismaking uit te nodigen.
Hier sta ik uiteraard voor open.

Met vriendelijke groet,
Anne-Marie Scheffers

Meer commerciële open sollicitatiebrieven vindt u hier

Advertentietip