Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief bakker. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een bakker sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Open sollicitatiebrief bakker

Pieter de Boer Hendrikskade 12 1234 AA Amsterdam

Hoven den Baak
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 14 maart 2020

Betreft: Open sollicitatie bakker

Geachte heer, mevrouw,

Ik las tijdens mijn bezoek aan uw website, dat er geen vacature beschikbaar meer was, maar dat er altijd wel een open sollicitatie naar u verstuurd kon worden. Hierbij ontvangt u mijn open sollicitatie brief voor de functie bakker binnen uw bedrijf.

Mijn naam is Pieter de Boer, 42 jaar oud en geboren en getogen in Amsterdam. Samen met mijn vrouw en drie dochters ben ik woonachtig in het centrum van de hoofdstad. Momenteel werk ik bij Bakkerij Sonnevelt, waar ik al bijna twintig jaar mijn functie als allround bakker uitvoer. Ik heb het hier erg naar mijn zin, echter, na twintig jaar heb ik toch het gevoel dat er voor mij nog meer in moet kunnen zitten.

Ik heb na de middelbare school de opleiding Brood en Banket gevolgd op MBO 3 niveau. Tijdens deze driejarige opleiding heb ik drie stages gelopen, alle drie bij Bakkerij Sonnevelt. Na de laatste stageperiode, in het laatste studiejaar, bood deze onderneming mij een baan aan. De eerste twee jaren heb ik op de inpakafdeling gestaan, waarna ik diverse cursussen heb gevolgd om allround broodbakker te worden.

Bakkerij Sonnevelt heeft mij veel mooie jaren geboden en ik kan er zeker blijven werken tot mijn pensioen. Toch heb ik het gevoel dat ik meer uit mijn werk kan halen dan ik nu doe. Daarom zoek ik een nieuwe uitdaging, binnen een nieuw team en met andere werkwijzen. Ik denk dat u mij deze uitdaging kan bieden.

Ik heb achttien jaar ervaring als allround broodbakker en ben dan ook bekend met de meest uiteenlopende werkzaamheden die bij het vak horen. Ik ben gewend aan de vroege tijden waarop gewerkt moet worden en wil dan ook niets anders meer. De baan die u aanbiedt past goed bij mij, omdat ik denk dat ik mijn mogelijkheden hier nog meer in kan uitbreiden. Ik kijk erg uit naar een nieuwe carrière binnen dezelfde functie. Ik hoop dat u mij de kans gunt om mijn schriftelijke sollicitatie mondeling aan te vullen.

Met vriendelijke groet,

Pieter de Boer

Advertentietip