Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief taxichauffeur. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een taxichauffeur sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Open sollicitatiebrief taxichauffeur

Pieter de Boer Hendrikskade 12 1234 AA Amsterdam

Taxi FlexCo
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 01 november 2020

Betreft: open sollicitatie taxichauffeur

Geachte heer, mevrouw,

Afgelopen zaterdag last ik in de Zakenkrant dat uw onderneming op het punt staat om het wagenpark met 12 nieuwe taxiwagens uit te breiden. Een klein half jaartje geleden ben ik mijn baan als taxichauffeur verloren wegens reorganisatie bij ER-TAKS en tot op heden heb ik geen nieuwe uitdaging kunnen vinden. Na het lezen van het nieuwsbericht besloot ik direct om u een open sollicitatie te sturen.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Pieter de Boer, 38 jaar en woonachtig in Amsterdam. Ik heb ruim 12 jaar als taxichauffeur gewerkt bij ER-TAKS en heb hier niet alleen veel ervaring opgedaan, maar ook de nodige cursussen gevolgd. Uiteraard ben ik ook in het bezit van een taxipas.

Mijn werk als taxichauffeur heb ik altijd met groot plezier uitgevoerd. Ik zet mij graag in om zowel de korte als de lange ritten comfortabel, prettig en vriendelijk te laten verlopen voor mijn passagiers. Ik ken een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en dit uit ik ook zeker in mijn rijgedrag. Bij de laatste reorganisatie bij mijn vorige werkgever moesten 7 medewerkers het veld ruimen en helaas behoorde ik tot deze groep. Sindsdien ben ik op zoek naar een nieuwe werkomgeving waar ik mijn werk met dezelfde passie uit kan voeren.

Het nieuwsbericht van Taxi FlexCo trok mijn aandacht, vooral omdat ik goed bekend ben met uw onderneming. Mijn goede vriend, Sander Lapel, werkt al enkele jaren bij u en wij hebben de gewoonte om de mooiste werkverhalen met elkaar te delen. Hierdoor ben ik niet alleen goed bekend geraakt met uw onderneming, maar ben ik ook geboeid geraakt door uw taxibedrijf. Graag zou ik deel gaan uitmaken van het chauffeursteam. Ik ben ervan overtuigd dat ik een waardevolle toevoeging ben en dat ik ervoor kan zorgen dat uw klanten naar volle tevredenheid worden bediend met professioneel en vriendelijk taxivervoer.

Uiteraard hoop ik dat u mij de gelegenheid wilt bieden om eens bij u langs te komen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Pieter de Boer 

Advertentietip