Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief softwareontwikkelaar . Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een softwareontwikkelaar sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Hugo de Wilde Hertenkamp 58 7494 HW Eindhoven
Lighttown IT
Philipslaan 1 8583 LI Eindhoven
Eindhoven, 22 maart 2021

Betreft: functie als softwareontwikkelaar

Geachte heer, mevrouw,

Via deze brief wil ik mij voorstellen als talentvol softwareontwikkelaar. Ik doe deze open sollicitatie om te kijken of uw bedrijf en ik een match kunnen vormen. Hieronder licht ik mijn interesse verder toe.
Mijn naam is Hugo de Wilde, 25 jaar en ik ben een geboren en getogen Eindhovenaar. De laatste twee jaar woon ik samen met mijn vriendin. Afgelopen zomer heb ik mijn HBO-diploma Informatica behaald. Voordat ik op het HBO begon, heb ik de MBO-opleiding ICT met succes gevolgd. Na in totaal acht jaar studeren vind ik het tijd om volledig het werkveld te betreden.

Tijdens mijn studie ben ik als freelancer en parttimer altijd werkzaam geweest als developer. Voor een overzicht verwijs ik u graag door naar mijn bijgevoegde CV. Van jongs af aan heb ik altijd veel interesse gehad in computers. Als jonge tiener bouwde ik al mijn eigen programmaatjes. Ik heb dan ook een voorliefde voor back-end, maar ook als front-ender kan ik goed uit de voeten. Ik beheers daarom ook diverse talen: van CSS tot C#. Een complete lijst met IT-kennis vindt u eveneens op mijn CV.

Ik vind programmeren leuk, omdat je telkens oplossingsgericht bezig bent. Businesscases vertalen naar praktijkgerichte oplossingen geven mij energie. Het inrichten van dit proces boeit mij enorm. Hiervoor beschik ik over analytisch vermogen, oog voor detail en geduld. Ik wil altijd de beste oplossing vinden voor een vraagstuk. Dan wil ik ook vooral weten waarom de gevonden oplossing de beste is.

Binnen uw innoverende bedrijf denk ik mij verder te kunnen ontwikkelen en met mijn achtergrond en ervaring kan ik tevens vlot van waarde zijn voor jullie developerteam. Daarom zou ik deze motivatiebrief graag verder willen toelichten in een persoonlijk gesprek. Ik hoop spoedig van u te vernemen.

Met vriendelijke groet,
Hugo de Wilde 

Klik hier voor nog meer open sollicitatiebrief voorbeelden

Advertentietip