Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief restauratieschilder. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een restauratieschilder sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Hendrik Hogeboom Handelskade 12 1299 AK Amsterdam

Schildersbedrijf Menden BV
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 15 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief restauratieschilder

Geachte heer, mevrouw,

Graag wil ik hierbij solliciteren naar de functie van restauratieschilder bij Menden BV. Uw schildersbedrijf werd vorige week in de krant vermeld bij een nieuwsstuk over het onlangs gerestaureerde congresgebouw, waar uw onderneming aan heeft meegewerkt.
Dit nieuwsstuk heeft mij de inspiratie gegeven om u een open sollicitatie te sturen.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Hendrik Hogeboom, een jongeman van 26 jaar en woonachtig in Amsterdam met mijn vrouw. Tot voor kort werkte ik bij Verlee Restauratieschilders in Amstelveen. Wellicht bent u bekend met het feit dat deze onderneming vorige maand is gestaakt met de werkzaamheden. Dit betekent dat ik inmiddels alweer een maand thuis zit, op zoek naar nieuw werk. Het valt niet mee om als restauratieschilder een vacature te vinden die passend is. Vandaar dat ik heb besloten om over te stappen op het versturen van open sollicitaties.

Na het afronden van mijn Havo-opleiding ben ik direct bij Verlee in dienst getreden. Deze onderneming heeft mij alle gelegenheid gegeven om mij binnen het bedrijf te ontwikkelen. Ik heb er bewust voor gekozen om mij te gaan richten op restauratieschilderwerken en hiervoor heb ik dan ook de nodige cursussen en trainingen gevolgd. Daarnaast heb ik jarenlang zij aan zij mogen werken met de meest ervaren restauratieschilder van Verlee.
Zo heb ik mijn vaardigheden steeds verder uit kunnen breiden en kunnen ontwikkelen.

Ik kan u niet vertellen dat ik een volledige beroepsopleiding heb gevolgd, maar ik kan u wel verzekeren dat ik alle kneepjes van het vak onder de knie heb. Ik heb mij de afgelopen jaren dan ook ingezet met de ambitie om de beste in het vak te worden. Nu zou ik graag binnen uw onderneming aan de slag gaan om deze ambitie waar te maken.

Het zou mij zeker enthousiasmeren wanneer u mij de mogelijkheid biedt om mijn kwaliteiten eens aan u te tonen. Geheel vrijblijvend uiteraard.
Ik laat graag zien wat mijn mogelijkheden zijn om aan u te bewijzen dat ik zeker iets voor uw bedrijf kan betekenen.
Ik hoop dat ik u voldoende reden heb gegeven om mij een uitnodiging voor een kennismaking te sturen.

Met vriendelijke groet,

Hendrik Hogeboom  

Advertentietip