Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief timmerman. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een timmerman sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Kees van Zijl Kerkstraat 11 1299 AK Amsterdam

Meubelmakerij Grevelingen
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 15 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief timmerman

Geachte heer, mevrouw,

Afgelopen vrijdag heb ik in het Haarlems Dagblad een persbericht zien staan waarin uw onderneming werd gepresenteerd als beste meubelmakerij uit de regio. Hierop heb ik besloten om het hele stuk te lezen en zo raakte ik op de hoogte van uw plannen om in de nabije toekomst uit te gaan breiden. Graag zou ik, als ervaren timmerman / meubelmaker, onderdeel uitmaken van deze uitbreiding.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Kees van Zijl, 48 jaar en woonachtig in Amsterdam. Tot twee jaar geleden heb ik mijn eigen meubelmakerij gerund, in de plaats Meppel, waar ik op dat moment nog woonachtig was. Na het teruglopen van de zaken en een nieuwe carrièremogelijkheid voor mijn vrouw in de randstad, hebben wij besloten om te verhuizen naar Amsterdam.
Hier heb ik nog geen vast werk als meubelmaker kunnen vinden, hoewel ik weinig zonder werk gezeten heb.

De afgelopen twee jaren heb ik overal en nergens gewerkt als timmerman, veelal via uitzendbureaus. Het is nog niet eenvoudig gebleken om een fulltime baan als timmerman te kunnen vinden. Naast mijn werk via de uitzendbureaus heb ik mijn vak ook bijgehouden door oude meubels van kringlopen op te kopen, vervolgens op te knappen en weer te verkopen. Zo heb ik mijn gevoel voor het meubel maken goed weten te behouden en is ook mijn creativiteit niet verloren gegaan.

Na het lezen van het bericht in de krant heb ik geen moment de tijd genomen om na te denken. Ik was er direct van overtuigd dat uw onderneming veel voor mij kan betekenen, en ik voor uw bedrijf. Mijn jarenlange ervaring zorgt ervoor dat ik zeker niet veel zal hoeven bijleren, al ben ik hier uiteraard wel altijd toe bereid.

Uiteraard hoop ik dat u mij de gelegenheid wilt bieden om eens bij u langs te komen om mijn open sollicitatie mondeling toe te lichten.
Ik kijk uit naar een uitnodiging.

Met vriendelijke groet,

Kees van Zijl  

Bijlage: CV.

Advertentietip