Bij een open sollicitatiebrief begint u altijd met de adresgegevens van uzelf. Uw voornaam, achternaam, daaronder uw adres en huisnummer en daaronder de postcode en uw woonplaats. Dan laat u een regel of twee regels open, vervolgens vermeldt u de adresgegevens van het bedrijf.

Dan laat u weer een of twee regels open en dan begint u met de plaatsnaam, een komma en dan de datum waarop u de brief schrijft. Dan schrijft u op een nieuwe regel: betreft en daarachter het onderwerp, in dit geval een open sollicitatie. Vervolgens begint u de brief met: Geachte heer of mevrouw, dan een komma. U laat weer een regel open en begint uw betoog.

Begin van de open sollicitatiebrief
U kunt de open sollicitatiebrief beginnen met: “Door middel van deze open sollicitatiebrief wil ik graag…..” en dit kunt u dan invullen. In een nieuwe alinea vertelt u bijvoorbeeld waar u werkzaam bent geweest en welke diploma’s u heeft behaald. Dan kunt u overgaan naar een nieuwe alinea en aangeven waarom dit bedrijf uw interesse heeft gewekt.

Vervolgens schrijft u een afsluitende alinea, waarin u vermeldt dat u uw motivatie graag toe wilt lichten in een persoonlijk gesprek en dat u met belangstelling uitkijkt naar een reactie.

Eind van de open sollicitatiebrief
U sluit de brief af met “Met vriendelijke groet, ….” Aan het einde van de brief vermeldt u dat in de bijlage uw CV te vinden is. Op deze manier heeft de open sollicitatiebrief een goede opbouw en kan een bedrijf een indruk krijgen van uw ervaringen en mogelijkheden.

Mocht u moeite hebben met het schrijven van een open sollicitatiebrief dan kunt u natuurlijk ook een aantal open sollicitatiebrief voorbeelden bekijken en eventueel kopiëren.

Advertentietip