Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief elektricien. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een elektricien sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Jan Willem Baks Nobelstraat 12 1256 WK Amsterdam

Flax Electricians
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 15 november 2019

Betreft: open sollicitatiebrief elektricien

Geachte heer, mevrouw,

Middels dit schrijven wil ik graag solliciteren naar de functie van elektricien bij Flax Electricians. Een goede vriend van mij vertelde mij over het feit dat er binnenkort drie personen bij u vertrekken wegens pensioen. Hierop wil ik mijn kans wagen om een plek binnen uw onderneming op te gaan vullen.

Ik ben Jan Willem, 34 jaar jong en woonachtig in Amsterdam. Vorig jaar heb ik mijn vaste baan als elektricien, bij Doolhof Electra, na twaalf jaar verlaten om voor mijn vrouw te zorgen. Twee maanden hierna is zij overleden en heb ik de zorg voor ons dochtertje op mij genomen. Zij is dit schooljaar begonnen op de kleuterschool, waardoor ik nu toch weer graag aan de slag wil. Helaas kan mijn vorige werkgever mij niet de mogelijkheid bieden om terug te keren in mijn functie, waardoor ik nu zoek naar een soortgelijke uitdaging.

Na mijn opleiding, MBO Bouw, heb ik een gerichte opleiding tot elektricien gevolgd. De techniek heeft mij altijd aangesproken, waardoor ik tussentijds ook diverse technische cursussen heb gevolgd. Deze heb ik met certificaat afgerond, waardoor ik ook hier veel voordeel uit kan halen bij het uitoefenen van mijn vak.

Uw onderneming spreekt mij aan, omdat het mij bekend is dat u zich met grote regelmaat bezighoudt met het verzorgen van de elektra voor woningbouwverenigingen in de omgeving. Hierdoor ben ik ervan overtuigd dat geen dag er hetzelfde uit zal zien en dit trekt mij aan. Ik ben geen persoon om hele dagen op eenzelfde locatie aan de slag te gaan. Ik laat graag mijn verschillende mogelijkheden en vaardigheden zien in mijn werk.

Wellicht vindt u het prettig om wel contact op te nemen met mijn vorige werkgever. Deze heeft aangegeven bereid te zijn om als referentie op te treden. U kunt contact opnemen met Dhr. Leverdal via telefoonnummer 020 – 1236541. Vanzelfsprekend hoop ik dat u voor mij een plek in uw onderneming kunt vinden en dat u mij de kans wilt bieden om mijn sollicitatie toe te lichten.
Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Baks

Advertentietip