Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief horecamedewerker. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een horecamedewerker sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Anita Visser
Heerenstraat 18
9999 XX Rotterdam

Naam bedrijf
Adres bedrijf
Postcode en plaats

Rotterdam, 9 januari 2019
Betreft: Open sollicitatiebrief horecamedewerker

Geachte heer/mevrouw,
Onlangs was ik met familie te gast in uw restaurant en we hebben echt heerlijk gegeten. Ik heb uiteraard ook kennis gemaakt met een aantal van uw medewerkers en zij kwamen op mij allemaal heel aardig en gedreven over. Na afloop dacht ik “bij zo’n bedrijf zou ik nou best willen werken”. En daarom dat ik de stoute schoenen aantrek en u deze open sollicitatie stuur.

Ik ben op dit moment op zoek naar werk en dan het liefst in de horeca. Ik heb hiervoor de benodigde opleiding gevolgd, zoals u kunt zien in mijn bijgevoegde CV. Tijdens mijn studententijd heb ik al vele uren achter de bar en in de bediening van verschillende restaurants gewerkt om wat bij te verdienen. Hierdoor groeide mijn liefde voor dit vak alleen maar.

Nadat ik mijn diploma had behaald ben ik gaan werken bij Restaurant De Waterpoort in Rotterdam. Ik heb hier een aantal jaren met veel plezier de klanten bediend. Maar helaas is dit restaurant onlangs gesloten omdat de eigenaren besloten hun bedrijf te beëindigen. Daarom ben ik nu op zoek naar een nieuwe uitdaging in de horeca.

Ik ben een harde werker, ik weet wat er van een medewerker in de horeca wordt verwacht. Ik ben vanzelfsprekend klantvriendelijk en dienstverlenend ingesteld. Ik weet van aanpakken en heb vaak aan een half woord genoeg. Door mijn ervaring weet ik veel van gerechten en dranken die in een horecagelegenheid worden geserveerd, ik kan klanten dus prima zelfstandig van informatie voorzien als zij daarom vragen.

Mocht u op dit moment een vacature hebben of wellicht komt er binnenkort een baan als horecamedewerker beschikbaar, dan wil ik graag voor deze functie in aanmerking komen. Natuurlijk ben ik bereid om langs te komen voor een kennismakingsgesprek of om een dagje proef te draaien zodat u kunt zien wat u aan mij heeft.

Ik hoop dat u in mijn sollicitatie een aanleiding ziet voor een nadere kennismaking.

Met vriendelijke groet,

Anita Visser

Advertentietip