Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief tegelzetter. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een tegelzetter sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Karel van Vliet Herenstraat 13 1411 AC Amsterdam

De Rhijnen Bouw
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 15 november 2016

Betreft: open sollicitatiebrief tegelzetter

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik willen solliciteren naar de functie van tegelzetter bij De Rhijnen Bouw. Mijn broer is werkzaam binnen uw bedrijf en hij wees mij op de vacature die binnenkort open zal komen. Ik heb geen moment hoeven nadenken en ben direct begonnen met het schrijven van een open sollicitatiebrief.

Mijn naam is Karel van Vliet. Ik ben 38 jaar en woon in de binnenstad van Amsterdam met mijn vrouw en twee dochters. Vorige maand ben ik door reorganisatie mijn baan als tegelzetter bij Grootbroek Bouw verloren en sindsdien zoek ik naar een nieuwe uitdaging.

Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool in Leiden, waar ik de opleiding Bouw heb gevolgd. Dit deed ik samen met mijn tweelingbroer, Robert de Boer, die nu binnen uw onderneming werkzaam is. Na het afronden van onze opleiding hebben wij allebei nog jarenlang in het bouwbedrijf van onze vader gewerkt. Bij zijn overleden, drie jaar geleden, hebben we besloten de zaak niet door te zetten en een nieuwe uitdaging te zoeken. Mijn broer vond deze bij u en ik vond deze bij Grootbroek Bouw. Nu deze onderneming geheel onverwacht moest reorganiseren gaat mijn functie verloren, waarop mijn broer mij adviseerde om een open sollicitatie naar u te sturen.

In het verleden heb ik altijd samengewerkt met mijn vader en broer, waarbij ik goed de waarde van samenwerking heb leren kennen. In de laatste drie jaren heb ik voornamelijk zelfstandig gewerkt. Hierdoor kan ik beide kanten op en ik kan mij ook op beide vlakken goed vinden. Ik heb een ruime ervaring in het vak en ben goed bekend met bijzondere technieken en patronen. Hiervoor heb ik zelfs een cursus gevolgd in het ontwerpen van maatwerk patronen, waardoor ik ook op dit gebied veel voor u kan betekenen.

Graag zou ik eens langskomen voor een aanvullend gesprek en een nadere kennismaking. Ik hoop dat u mij deze kans wilt bieden. Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Karel van Vliet

Advertentietip