Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief verkoper. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een verkoper sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Mark Hermsen Dwarsstraat 12 1299 SO Amsterdam

Tuurhout Witgoed
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 01 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief verkoper

Geachte heer, mevrouw,

Middels dit schrijven wil ik graag solliciteren naar de functie van verkoper bij Tuurhout Witgoed. Vorige week zag ik op uw winkelruit een mededeling dat jullie binnenkort gaan verhuizen naar een groter pand. Ik denk dat ik de juiste aanvulling van het personeel ben om bij te dragen aan het succes in dit nieuwe pand in Haarlem.

Ik ben Mark Hermsen, 33 jaar jong en woonachtig in Amsterdam. Momenteel werk ik bij Witgoed de Boer, de tweedehands witgoedwinkel van mijn vader. Mijn vader wil dit jaar gaan stoppen met het bedrijf, omdat hij toe is aan zijn pensioen. Helaas heb ik de financiële middelen niet om de zaak van hem over te nemen, waardoor ik nu al op zoek ben naar een soortgelijke baan bij een andere onderneming.
Als grootste witgoedleverancier in de regio spreekt uw onderneming mij erg aan, vooral omdat u ook zakenpartner van mijn vader bent, waardoor het tot een bepaald niveau al vertrouwd is.

Ik heb de opleiding MBO Verkoop en Commercieel gevolgd op niveau 4 aan het Stationscollege Fio Amsterdam. Hierna ben ik bij mijn vader in de leer gegaan om in de praktijk te leren hoe witgoed wordt gerepareerd en een nieuw leven kan krijgen bij mensen die niet de financiële middelen hebben om nieuw witgoed te kopen. Door de jaren heen heb ik dan ook een flinke kennis opgebouwd van witgoed, van de werking en de reparatie ervan.

Uw onderneming spreekt mij in het bijzonder aan, omdat ik al goed bekend ben met uw onderneming. Bij de levering van nieuw witgoed aan uw klanten nemen uw medewerkers het eventuele oude witgoed mee. Dit witgoed wordt bij ons afgeleverd voor tweedehands verkoop, eventueel na reparatie.
Ik zou nu graag ook eens de andere kant van het werk meemaken. Hier heb ik immers een opleiding in gedaan en deze opleidingskennis heb ik tot op heden nog niet goed in de praktijk kunnen brengen.

Ik hoop dat u mij de mogelijkheid wilt bieden om mijn verkoopkwaliteiten binnen uw onderneming in te zetten.
Uiteraard kom ik graag langs voor een aanvullend gesprek.

Met vriendelijke groet,

Mark Hermsen

Advertentietip