Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief verkoopmedewerker mode. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een verkoopmedewerker mode sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Gerrit Baks Herenstraat 23 3125 AP Amsterdam

Jeans Fashion Factory
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 01 november 2020

Betreft: open sollicitatiebrief verkoopmedewerker mode

Geachte heer, mevrouw,

In het Weekblad van afgelopen week heb ik het stuk gelezen dat u een nieuwe winkel gaat openen in Haarlem. Ik heb een goede ervaring in het verkopen van mode en werd hier dan ook direct door aangesproken. Ik zou dan ook graag een open sollicitatie voor de functie van verkoopmedewerker mode bij u neer willen leggen.

Ik zal mij eerst voorstellen. Mijn naam is Gerrit Baks, 28 jaar jong en woonachtig in de binnenstad van Amsterdam. Tot twee weken geleden ben ik werkzaam geweest als filiaalmanager bij Fashion & More, waar ik na mijn middelbare school als verkoopmedewerker ben begonnen. Helaas heeft Fashion & More twee weken geleden voor het laatst de deuren gesloten wegens faillissement, waardoor ik nu op zoek ben naar een nieuwe uitdaging in de mode.

Na de middelbare school wilde ik niet verder studeren, maar wilde ik direct aan de slag. Fashion & More bood mij de kans om als verkoper aan de slag te gaan. Dit beviel mij zo goed dat ik twee jaar later in gesprek ben gegaan met mijn werkgever om de doorgroeimogelijkheden te bespreken. Mijn werkgever zag zeker talenten in mij, maar eiste wel dat ik de nodige opleidingen en cursussen zou volgen. Deze heeft hij mij dan ook aangeboden en zo heb ik de diploma’s MBO 3 Verkoop en Commercieel en MBO 4 Management behaald. Dit heb ik nog aangevuld met een cursus HRM.

Uw onderneming zal compleet nieuw zijn in de stad en dit betekent dat u zich eerst moet bewijzen als modebedrijf voordat u van een succes kunt spreken. Ik ben ervan overtuigd dat er niet veel tijd nodig is om dit succes te bereiken wanneer de juiste mensen en middelen worden ingezet. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat ik de juiste persoon ben om hier een belangrijke bijdrage aan te leveren.

Ik zou heel graag eens bij u langskomen voor een kennismaking, waarbij ik u kan laten zien wat ik voor de onderneming zou kunnen betekenen in de toekomst. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Gerrit Baks

Advertentietip