Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief restaurant kok. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een restaurant kok sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Pieter de Boer Hendrikskade 12 1234 AA Amsterdam

Restaurant De Heeren
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 15 november 2019

Betreft: open sollicitatiebrief restaurant kok

Geachte heer, mevrouw,

Middels dit schrijven wil ik graag solliciteren naar de functie van kok bij uw welbekende en geliefde restaurant in Haarlem. Bijna wekelijks bezoek ik uw restaurant als leverancier van de verse streekproducten. Nu wil ik graag iets anders voor u gaan betekenen, namelijk de man die de beste gerechten voor uw gasten op tafel zet.

Ik ben Pieter de Boer, 35 jaar jong en woonachtig in de hoofdstad. Momenteel werk ik bij Fresh Food Service BV. Binnen deze functie ben ik verantwoordelijk voor het afleveren van de bestelde verse streekproducten bij de diverse horecagelegenheden in de regio. De afgelopen jaren heb ik, in combinatie met deze baan, een koksopleiding gevolgd en deze heb ik nu succesvol afgerond. Ik ben dan ook meer dan klaar om de uitdaging aan te gaan en mijzelf te gaan bewijzen als kok.

Na mijn opleiding, MBO Horeca, ben ik direct gaan werken. Ik wilde niet meer verder leren en ik besloot om bij een supermarkt op de versafdeling te gaan werken. Hier kwam ik in contact met de leverancier van de versproducten, Fresh Food Service BV. en uiteindelijk ben ik overgestapt naar een baan binnen deze onderneming. Ik ben hier begonnen op de koel- en versafdeling en uiteindelijk ben ik één dag in de week ook gaan rijden voor de horecagelegenheden. Dit bracht mij weer in contact met diverse koks en zo heb ik besloten om de koksopleiding te gaan volgen, naast mijn huidige baan.

Uw horecagelegenheid spreekt mij vooral aan omdat u uitsluitend met verse streekproducten werkt op de menukaart en dit is toch iets dat steeds unieker wordt. Ik zou hier heel graag deel van gaan uitmaken. Uiteraard ben ik al wat bekend met uw team in de keuken en ik ben van mening dat ik ook goed binnen dit team pas wanneer ik uit moet gaan van de persoonlijkheid. Ik weet zeker dat ik een waardevolle toevoeging kan zijn in uw keuken.

Natuurlijk hoop ik dat u mij de kans wilt geven om mijzelf te bewijzen in de praktijk.
Ik zou heel graag eens vrijblijvend bij u langs komen voor een kennismakingsgesprek.

Met vriendelijke groet,

Pieter de Boer

Advertentietip