Hieronder vind u een voorbeeld van een open sollicitatiebrief vrachtwagenchauffeur. Deze open sollicitatiebrief kunt u gebruiken om een vrachtwagenchauffeur sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Open sollicitatiebrief vrachtwagenchauffeur

Pieter de Boer Hendrikskade 12 1234 AA Amsterdam

Denderloo Logistics
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 01 november 2020

Betreft: open sollicitatie vrachtwagenchauffeur

Geachte heer, mevrouw,

Graag wil ik hierbij solliciteren naar een baan als vrachtwagen chauffeur bij Denderloo Logistics. Mijn werkgever heeft mij gewezen op de geplande uitbreidingen binnen uw onderneming en ik denk dat ik een aanwinst ben om deze uitbreidingen zorgeloos door te kunnen voeren.

Mijn naam is Pieter de Boer, ik ben 42 jaar en ik woon in hartje Amsterdam. Afgelopen week heb ik mijn laatste gesprek gehad met mijn werkgever, Stein Service Logistiek Nederland. Wellicht is het u bekend dat deze onderneming recentelijk failliet is verklaard. Mijn werkgever zet zich in om medewerkers te wijzen op mogelijkheden bij bedrijven in de omgeving en uw onderneming werd mij aangeraden.

Na het voortgezet onderwijs ben ik naar het MBO gegaan om hier op niveau 3 de opleiding Internationale Groothandel te gaan volgen. Deze 3 jaar durende opleiding, inclusief een jaar stage, heb ik met goed gevolg afgerond. Ik heb altijd de ambitie gehad om vrachtwagen chauffeur op het buitenland te worden, waardoor ik direct ben begonnen met het halen van mijn groot rijbewijs. Ik heb dan ook rijbewijs C/CE in mijn bezit. Direct hierna kwam ik bij Stein Service Logistiek Nederland terecht, op de binnenlandse ritten, en hier had ik het zo goed naar mijn zin dat ik altijd ben gebleven. Toch is de ambitie voor buitenlandse ritten niet verdwenen.

Uw onderneming spreekt mij aan, omdat u uitsluitend buitenlandse ritten rijdt. Hier ligt nog altijd mijn passie. Mijn ruime ervaring als vrachtwagen chauffeur zorgt ervoor dat ik zeker ben dat ik een waardevolle chauffeur zou kunnen worden binnen uw onderneming. Daarnaast beheers ik de Engelse, Duitse en Franse taal door mijn internationaal gerichte opleiding, waardoor ik in veel landen communicatief goed uit de voeten kan.

Ik zou graag eens bij u langskomen om mijn open sollicitatie verder toe te lichten en de mogelijkheden met u door te nemen. Ik hoop dat u mij deze uitdaging aan kunt bieden. Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Pieter de Boer 

Advertentietip